Paaskastje

Gemaakt in een vitrinekastje van Ikea, waarin voor de dieptewerking een raampje is geplaatst. De paaskrans (zie detailfoto) heeft de ronde vorm gekregen door het groen om een fotorolletje te draaien.

 

 

 

 

Paasei 1

Sophietje is snel opgestaan om haar vader en moeder te verrassen met geschilderde paaseieren. Dat je de eieren beter eerst kunt koken, wist ze niet. Nu ligt er een kapot op de grond..... en ze heeft ook nog een grote blauwe verfvlek op haar nieuwe paasjurk. Oooohh....

Voor het maken van de bodem in het ei heb ik eerst een papieren mal precies pas gemaakt. Daarop heb ik op maat gemaakte verfroerstokjes geplakt. In het midden zijn de plankjes niet aan elkaar geplakt, zodat het vloertje dubbel kan en door de opening past. De rand is afgewerkt met hoedenstro. De ruimte onder de bodem is opgevuld met verschillende kleuren IJslands mos.

Het chocolade-ei dat bovenop het grote paasei ligt, heb ik meegenomen uit York.
Het popje is van Heidi Ott. Om haar stevig te laten zitten, heb ik de romp ingezwachteld. Het stoeltje en tafeltje zijn zelf gemaakt, evenals het jurkje.

 

 

 

Paasei 2

Emma gaat, samen met haar vader, met Pasen picknicken in hun grote tuin. Haar vader was dom en had geen glas voor zichzelf in de mand gestopt. Dit haalt hij nu op.
Emma heeft eerst eitjes geraapt - de kippen leggen ze overal neer - maar haar mandje is vol. Toen is ze tulpjes gaan plukken voor haar moeder. Het wachten duurt lang en Emma is alvast op het kleed gaan zitten. Haar slippertjes heeft ze keurig uitgedaan!

Het popje is van Heidi Ott.

De servetjes zijn gemaakt door een ingescande afbeelding op tissues te printen. De tulpjes zijn van papier.

De stofjes en de paasaccessoires zijn van Het Behouden Huis.

  

 

vorige pagina  /  volgende pagina