Kastje bij de geboorte van Carmen (2003)

Een van de eerste kijkkastjes die ik maakte. Met veel plezier werkte ik hieraan, maar de inrichting vind ik nu wat sober.

 

Kastje bij de geboorte Teddie (2004)

Inmiddels heb ik wat meer een eigen stijl: de kastjes worden voller, zodat er steeds meer te zien is. Zelf vind ik ze zo sfeervoller.

Een kijkje in de wieg van Teddie, die gemaakt is van een rieten mandje. Onder de wieg liggen een luiertas met inhoud en een kruikje. Aan de kapstok hangen een omslagdoek en een slabbetje.

Broertje Maas speelt op de grond met een trein. Zijn beschuit  met muisjes heeft hij op de blokkendoos gelegd.  De speelgoedkist is versierd met de tekst van het geboortekaartje. En Jip en Janneke mogen ook niet ontbreken!

Zusje Sterre zit in haar stoel naast de rekenplaten en het alfabet. De mobiel is gemaakt van uitgeponste vlindertjes.

 

 

 

Kastje bij de geboorte van Silver (2006)

Dit kastje heeft de kleuren van Silvers babykamer. Het behang is in fotoshop gemaakt. Bij de felle kleurtjes heb ik de inrichting bewust wat rustiger gehouden.

Als decoratie hangen er, naast de babyspulletjes, ook foto's van het geboortekaartje en van haar ouders.

 

     

 

 

Kastje bij de geboorte van tweeling Max en Dewi (2008)

Deze kastjes zijn gemaakt in vitrinekastjes van het formaat 13x18 cm omdat ik voor beide kindjes een eigen kastje wilde maken.  Voor Max een stoer jongenskastje, voor Dewi een lief meisjeskastje. De afbeelding van het geboortekaartje op de achterwand van de kastjes zorgt voor eenheid. In beide kastjes komt de afbeelding terug in de behangrandjes op de zijkant en op meubeltjes.

In het kastje voor Max hangt een badjasje met een koord; in het kastje voor Dewi een meisjesversie met strikjes. Beide zijn gemaakt van dunne badstof die gefestonneerd is. Het vrachtwagentje is gemaakt van ijsstokjes, een workshopje van Lia van der Spek.

 

De vloer van de kastjes is gemaakt van koffieroerstaafjes. De Eurominipopjes ondergingen een 'extreme makeover' om ze helemaal van deze tijd te laten zijn.
 

. 
 
  
 

 

 

 

Kastje bij de geboorte van Julian (2008)

Ook dit kastje heeft de kleuren van Julians kamer. Het kamertje is niet precies nagemaakt, maar ik heb geprobeerd in het kastje dezelfde sfeer weer te geven.
De meubeltjes zijn in werkelijkheid wit, op de foto zijn ze, door het fotograferen met lamplicht, op sommige foto's wat geler van kleur......

De klamboe, die als hemel boven het bedje hangt, geeft een wat Oosterse sfeer. Omdat deze kijkkastjes een diepte van 6 cm hebben, heb ik het ledikantje zelf gemaakt in een aangepaste maat. Een matrasje, lakentjes, een dekentje met beertjes en een luier als sloopje maken het bedje compleet. Er ligt natuurlijk ook een tutteltje.

 

Boven het ledikantje hangt een foto van zijn ouders, tijdens de zwangerschap: de voorkant van het geboortekaartje. De ingescande foto is op een stukje triplex geplakt dat een groene rand heeft.  Zo past het precies bij de rest van de kamer.

In het kastje liggen een boxpakje, piepkleine slippertjes en een stapeltje mutsjes, net als in het echt. Op het kastje staat zijn geboortekaartje. Aan de kast hangt een badjasje. Natuurlijk is er ook speelgoed.

 

Op de foto boven de commode is Julian een paar uur oud. Lief he!
In de la van de commode liggen spuugdoekjes, een speentje, babypoeder en een bijtring.
Op de bovenste plank staat de beer van 'tante' Marlous. Z'n spaarvarkentje komt uit Thailand. En Pluk van de Petteflet is gewoon het leukste voorleesboek voor jongetjes! De haakjes onder de plankjes zijn halve hondjes. Aan een van de staartjes hangt de luiertas.

 

 

Kastje bij de geboorte van Eva (2009)

Bij dit kastje kwam de inspiratie door het geboortekaartje. De dag nadat ik het kreeg zag ik op de beurs in Antwerpen een EM-wiegje dat er precies bij paste. En dan gaat het vanzelf. Deze keer werd het een klein kastje van 13 bij 18 cm om de combinatie mooi uit te laten komen. 

Het wiegje is aangekleed met tule en afgebiesd met sterretjesband. Er ligt een  meisje in, met een lief bloemetjespakje aan. Natuurlijk ligt er een ruitjesluier onder haar hoofdje. Met de rammelaar kan ze spelen en haar moeder leest voor uit het boekje dat aan het voeteneinde ligt.

     

             

Onder het bedje staan wat knuffeltjes en haar schoentjes. Het behang is gemaakt van ingescande delen van het geboortjekaartje.

Koffertjes voor Nena en Fien (2011)

Voor de geboorte van Fien wilde ik een anders dan anders kastje maken. Bij een drogisterij kwam ik twee koffertjes tegen en ik zag daar meteen een leuk tafereeltje in voor Fien en haar oudere zusje Nena, die nog geen kastje had gekregen.
 


 

In het koffertje voor baby Fien maakte ik een tafereeltje met een wiegje waarin ze zich lekker bloot getrappeld heeft, een aankleedtafel met babyspulletjes en in de deksel een luiertas en speelgoed. Op het wiegje en de commode zijn afbeeldingen van het geboortekaartje verwerkt. Het koffertje kan dicht dus het speelgoed zit goed vastgenaaid aan de vloerbedekking.

 
Wil je een boekje uit dit koffertje maken? Klik dan hier of hier  voor het printje.

Haar kleuterzusje Nena is helemaal in de ban van prinsessen en loopt het liefst de hele dag in een prinsessenjurkje rond. Ze knutselt graag en houdt dieren. Haar vader is haar idool.
 

 
Wil je een boekje uit dit koffertje maken? Klik dan hier  voor het printje.De prinses leest een carrouselboekje van Doornroosje, 1,7 cm groot. 


Kastje bij de geboorte van SAM (3 november 2014)

De beste vrienden van onze zoon en schoondochter werden verblijd met de geboorte van hun lieve dochter Sam. Daar hoort natuurlijk ook een geboortekastje bij. Mariek en Jas maakten stiekem foto's zodat ik het kamertje zo goed mogelijk na kon maken.

 


Het bedje maakt in van blank hout en verfde ik wit. Genopte stof voor de voile-hemel kon ik niet vinden, dus maakte ik met verf stippen op dunne chiffon; dat lukte goed. Op internet speurde ik naar een afbeelding van het boompjesbehang.
 

   

Op internet vond ik ook de wanddecoraties van haar kamertje. Lijstjes maken of opplakken op dik karton en het zag er net zo uit als de echte versie. Van het hemdje van Sam had ik een foto. Deze heb ik geprint op stof, waardoor het heel realistisch is geworden; een bandje er langs maakt het af. Toevallig heeft Sam hetzelfde speeldoosje als mijn kleinzoon Ami; het was leuk om het uiltje nog een keer te maken.
 


De commode is gemaakt met een workshoppakketje als basis. Wat is die gele kleur vrolijk he! Het motiefje van het mandje en aankleedkussen maakte ik op de pc na en kon ik goed printen op stof. De levensgrote beer zit op de schommelstoel waarin Sam vaak haar flesje kreeg. Hij houdt haar geboortekaartje vast.  
Het oude gele hobbelpaard staat even op stal onder het bedje. Nu Sam nog zo klein is, past dat precies.

 


 

vorige pagina  /  volgende pagina